Poengdeling på Jessheim

Dagens kamp mot Ullensaker/Kisa endte uavgjort 1-1. Storscorer Eirik Soltvedt satt inn 1-0 allerede etter 6 minutter etter å ha løpt fra Dardan Mehmeti, noe han ikke klarte stort flere ganger.. Kvik HFKs utligningsmål ble satt inn av Emmanuel Amarh, som plukket opp et mislykket skudd fra Fabian Andersen, og avsluttet slik vi er blitt vant til å se ham.

DSC_0027-150x150

Ull/Kisas ledermål kom som nevnt en av de få gangene Eirik Soltvedt klarte å løpe fra Dardan. Like ille var det at gjennomspillet også kom av en tapt duell i eget forsvar. Kisa vant jevnt over mange dueller, men så ikke ut til å ha store planer for hvordan de skulle score mål. Ofte ble det spilt lange baller som hverken var gjennomtenkte eller presise. Med et solid forsvar sørget de for at ingen av lagene skapte stort, og det tok nesten en halvtime før spenningen økte. Sabri Khattab gikk til hardt i en takling, men kom for sent. Kisa-spilleren fløy langt, rullet lengre og var frisk når han så at Sabri fikk kortet. Av en eller annen grunn fikk situasjonen alle 22 på banen til å klikke i vinkel, men uten klare syndebukker på noen av lagene fant dommeren ut ikke hvem som burde fått kort, og lot heller kortene ligge.

Muligens var det litt temperament som skulle til for å vekke haldenserne. Etter denne situasjonen ble det mer fart i Kvik, og sjansene kom umiddelbart. Bare fire minutter senere utligner Emma. Han starter angrepet med et raid på venstresiden og slår et svakt innlegg bak Petter Hermstad, som kom i stor fart midt foran mål. Fabian Andersen forsøkte å skyte når ballen kommer overraskende, og treffer virkleig dårlig. Emma er derimot på våken, og avslutter sikkert når ballen kommer fram til ham. Spesielt artig var det at han satte fart rett bort til Fortet for å feire. Sånt likær vi!

Kvik var også nær ledelse før pause, men med dommere som ikke kan bli enige fikk Arne Erlandsen lov til å dømme. Først overser linjedommeren en mulig offside, og gir Fabian muligheten til å slå inn foran mål. Der ligger en gulgrønn spiller på femmeter og slår vekk ballen med hånda. Linjemannen dømmer straffe, dommeren peker ubestemt inn i feltet og Erlandsen er uenig med alle, inkludert Fortet. Erlandsen fikk rett, og på uforståelig vis ender det opp med at Ull/Kisas keeper spiller ut fra femmeteren. Avgjørelsen var så tvilsom at dommerne diskuterte den et par minutter før de gikk i garderoben.

1
Etter pause fortsatte kampen i mye samme spor som før. Hjemmelaget virket av en eller annen grunn fornøyd med et poeng, og spilte mer eller mindre i formasjonen 9-1. Langpasningene mot Soltvedt datt ned litt overalt, noe som gjorde at Kviks forsvar ofte var overtallig. Kisa skapte mer eller mindre alt på dødballer, der de ble farlige med stor duellstyrke. Heldigvis var Dardan, Jonas Heli Hansen og Frode Larsen i slaget og fikk ryddet opp. At Ull/Kisa la seg bakpå viste en stor frykt for Kviks offensive spill, noe som er en stor fjær i hatten for et nyopprykket lag.

Midt i omgangen gjorde Ørjan Christiansen to bytter. Ole Morten Unum og Raymond Kvisvik kom inn for Fabian og Jonas Becken, noe som førte til at store deler av midtbanene og angriperne byttet plasser. Den største effekten sto nok Ray for, som fikk lurt et par pasninger bak hjemmelagets forsvar, men de største sjansene uteble.

Pluss til:DSC_0067-129x195

  • Jonas Becken og Martin Mathisen. Becken vant dueller og Martin løp rundt ham for å plukke opp de andreballer.     Løsningen var i utgangspunktet for å erstatte småskadde Ray, men viste seg å være en liten genistrek mot et lag som trivdes best med ballen fire meter opp i lufta.
  • Dardan og Heli. Nok en gang får de to unge stopperne en veldig god spiss til å se ufarlig ut.
  • Frode Larsen. Var tøff i feltet på cornerne som gjorde Kisa farlige, og ga dermed hjemmelaget få avslutninger på mål.

Minus til:

  • Arne Erlandsen. Sitat fra tribunen: Erlandsen burde få minus for å velge han der [banneord] [kjønnsorgan] til kaptein. Når du velger lagets minst fairspillende til kaptein er det vanskelig å skape den gode stemningen som skal til for å vinne. Den råtne furktkurven kan dermed deles med kaptein Truls Jørstad.