Seier og serieledelse!!!

Kampen mellom Kvik Halden FK og Levanger endte 4-1 etter scoringer av Emmanuel Amarh (2), Lukasz Lubiniecki og Martin Mathisen. Dermed leder vi Fair  Play-ligaen, avdeling 1! Lørenskog slo KFUM Oslo og Ullensaker/Kisa spilte uavgjort lørdag, og disse fire ligger alle mellom 21 og 23 poeng, med Kvik på topp på grunn av hele 16 plussmål.

DSC_0184-1024x680

Kvik Halden FKs lag:

Frode Larsen

Lukasz Lubiniecki – Jonas Heli Hansen – Dardan Mehmeti – Christian Halvorsen

Martin Mathisen – Petter Hermstad (Jonas Becken)

Sabri Khattab (Marius Næss Slydal)

Fabian Andersen (Ole Morten Unum) – Emmanuel Amarh – Raymond Kvisvik

Det er skikkelig gøy å følge gutta når vi gjør det så bra som vi gjør nå for tiden. Allerede fra start viste spillerne at de var et par hakk bedre enn Levanger. Når Emma setter inn et frispark allerede før kvarteret er gått ser mange for seg en ny storseier. Desverre ser det ut til at Kvik’espillerne tenker det samme mens LFK bretter opp ermene for å krige. Det fører til noen muligheter, men ikke mer enn at Frode Larsen og forsvaret har kontroll.

Kviks andre mål kommer på straffe fem minutter før pause. Fabian Andersen fører ballen på tvers i feltet og blir løpt ned. På tribunen tenker vi at sånt skjer, og blir overrasket når dommeren blåser. Men når begge dommerne står nærmere enn oss og ingen LFK-spillere protesterer stemmer den nok godt. Lukasz setter straffa så nærme stolpen at LFK-keeper Rygg ikke klarer å strekke seg langt nok. Like før pause forsøker Raymond Kvisvik å øke ledelsen med en reprise av sitt eget mål mot Lørenskog. Han lobber med perfekt kraft og overskru, men Rygg når såvidt tilbake og får dyttet ballen i tverrliggeren før han avverger begge returforsøkene fra Sabri Khattab.

DSC_0137-1024x680

Andre omgang starter friskt, med skudd fra Sabri med en gang. Like etter har visst nok Levanger følt seg snytt for straffe, men det leste vi først i Levangers live-rapport, da kan det ikke ha vært stort.. Slik bølger det litt før Emma setter inn sitt andre. Martin slår en genial gjennombruddspasning, og Fabian setter fart mot mål. Idet han har rundet keeper Rygg har han en klønete retning og fart for å avslutte, men Emma dukker opp og setter den inn. Men som bildet i toppen av saken viser kunne det endt ganske anderledes om de hadde truffet hverandre. Da ville trolig de to og ballen ligget på femmeteren og gitt LFK en enkel jobb med å klarere.

Levangers redusering var av det kjedelig slaget. Raymond og en LFK-spiller har en intim duell i vårt straffefelt, men trønderen slipper først. I slike situasjoner ender det alltid med straffe, og denne gangen var ikke noe unntak. En av få ganger dommerne er på nett i andre omgang. Hvorfor ikke gjøre slett jobb her også?

Etter å ha delt ut gult kort til Ray finner dommeren ut at han ligger under snittet for antallet gule, og deler like godt ut tre til for å pynte på det. Hvorfor han ventet til slutten av kampen når han hadde mange sjanser i første omgang er et lite mysterium. Det siste kortet gir han til Martin, som dommeren mener prøver å filme seg til straffe. At han var den eneste som så noe som helst som lignet på filming tok han ikke så hardt.

Martin brukte heldigvis aggresjonen til noe positivt. Minutter senere får han en stikkball fra Ray, avanserer noen meter og har muligheten til å spille Ole Morten Unum. Levanger ser det opplagte valget, og flokker seg rundt Ole Morten. det gir Martin allverdens tid til å sette ballen inn i nærmeste hjørne hvor det er masse plass. På 4-1 med fem minutter igjen er det lite Levanger kan gjøre, og Kvik spaserer inn til tabelltopp ettersom Lørenskog har slått KFUM 2-0. Nå gjelder det bare å sikre førsteplassen over ferien med seier mot Steinkjer neste helg.

DSC_0094-1024x680;

Pluss til:

  • Martin. Idag virket det som om han var innblanda i alt, og var sammen med Petter en viktig brikke i å holde kontrollen på Levanger de periodene de fikk lov til å være med på å spille fotball.
  • Fabian. Etter en kamp mot Ull/Kisa hvor det ble vanskelig å være veldig god tar han seg opp mange hakk og er involvert i flere av målene.

Minus til:

  • Dommertrioen. Før pause gikk det greit, selv om de burde tatt mer tak i starten når enkelte Levangerspillere var litt for trege, men taklet likevel. Der kunne de blitt farlig. Etter pause virker det som om de har konkurrert om å drikke flest Red Bull, og mister både konsentrasjonen og fornuften. På noen få minutter mot slutten spyr de ut en haug med kort for ting de knapt dømte frispark på i første omgang. Det eneste disse kortene fører til er karantener for begge lag og en hissigere stemning blant spillerne. Jeg trodde dommernes oppgave var å lede spillet for å fremme fotball, ikke motsatt..

2